måndag 31 maj 2010

Festen är slut

Ja, så är det.
Vid tio i söndags morse checkade jag och mina kompanjoner ut och sedan dess har jag varit konstant dödstrött. Verkligen heeelt slut. Vi har jobbat lite över 30 timmar på tre dagar. En mer omfattande beskrivning av helgen ska komma, först måste jag bara göra klart det sista på Livet är en fests Facebooksida, annars blir de nog lessna på mig.

Jag har fotat så att jag har fått skavsår på fingrarna i helgen, jag har fotat så mycket att min kamera (men förhoppningsvis bara objektivet) har gått sönder. Tack och lov är det så nytt att vi troligen har garantin kvar.

Kram på er!

lördag 29 maj 2010

Live från Livet är en Fest

Jag har alltid själv varit lite förtjust i artiklar som heter något i stil med Just nu eller liverapportering eller direkt på plats. Det är just vad jag håller på med nu, rapporterar live från Livet är en Fest. Helt fantastiskt.

Något annat som är helt fantastiskt är alla som jobbar med det här. Alla fritidsledare, ungdomsvärdar, projektledare osv. De gör ett otroligt bra jobb här och trots att humöret ibland dippar och något går snett då och då ställer de alltid upp och gör så gott de kan.

Det här är ett stort jippo, det är mååånga ungdomar som ska fram och tillbaka till platser, äta, sova, sköta sig och framför allt må bra och ha kul. Den som någon gång drog igång det här projektet måste ha haft i åtanke hur mycket jobb det skulle innebära (med tanke på den fiffiga planeringen och organisationen) och ändå så ville de göra det här. Det finns bara ett ord som kan beskriva dem; fantastiskt.

fredag 28 maj 2010

Livet är en fest!

I helgen ska jag jobba med världens coolaste mäniskor på Livet är en Fest i Växjö. Är så pepp! Under helgen kommer jag att finnas på plats överallt, fota hela tiden och pumpa ut bilder&text på deras hemsida och Facebook. Det kommer helt enkelt att bli grymt!

Vi ska inte vara på plats förrän kl 14 så jag passar på att tömma kameran och chilla, kanske blir det en promenad när dimman har lagt sig utanför fönstret. Eller en joggingtur, vi får se.



Jag ska försöka skicka in en länk så att ni kan hänga med hela helgen, är ni i Växjö tycker jag att ni ska hålla utkik efter oss och samtidigt njuta av världens bästa Vårstad som också pågår i Växjö!

tisdag 25 maj 2010

Finaste else

Min syster är så vacker.
Hon ringde alldeles nyss bara för att prata lite, jag tror att hon kände sig lite ensam.
Jag saknar henne.
Och det fina vädret.

måndag 24 maj 2010

Tillbaka på banan

Idag är det helt underbart att bara vara, vädret är kanske inte det bästa men åhh vad det känns som sommar. Tänkte försöka spotta ut lite inlägg senare idag :)

söndag 23 maj 2010

Direkt från Facebook

Majja Almqvist längtar till vildblomsbuketter, morgondimma, sommar i P1, Allsång på Skansen, flipflops, solkräm, saft i plastmugg, daggvått gräs...bara 18 dagar kvar till SOMMARLOVET.

torsdag 20 maj 2010

Ett löfte

Åhh, jag ser alla andras bloggar och längtar tills jag själv har tid att blogga och lägga ut fantastiska bilder! Just nu är det mycket att göra i skolan och jag har så svårt att släppa det vi gör. Allt är lite kaos just nu, men det reder säkert upp sig så småningom. Då blir det både bloggande och bilder, jag lovar.

tisdag 18 maj 2010

Äntligen!

Idag fick jag sparrissås till min lunch-tror ni att det kan ha varit årets skörd? Jag hoppas det, äntligen är våren här! :D

torsdag 13 maj 2010

The hymn for the cigarettes

En av de första fotobloggar jag började följa var The Hymn for the Cigarettes, helt enkelt av anledningen att hon inte längre skulle uppdatera sin bilddagbok (stackars mig, haha). Jag fortsätter titta in där ibland, mina favoritbilder är helt klart de med henne och hennes pojkvän. Så otroligt vackra. Hennes pojkvän tar också fina bilder, så gott som alla med henne och ni hittar honom här. Vill ni se deras gamla bilder (som är tekniskt bättre/annorlunda) så logga in på er gamla bilddagbok och sök på Blackeyed. Gå tillbaka till 2008 någon gång och njut.

tisdag 11 maj 2010

Peppningsförsök

Imorgon är sista dagen på den här skolveckan och det ska förstås firas med nationella prov i matte A. Puh, panik råder i korridorerna just nu. Själv har jag bara gjort ett snabbprov, orkar inte lägga allt för mycket energi på det. Tänkte gå en promenad imon bitti så att man har fullt med ny fräsch luft i lungorna, sen är det bara att köra på och hålla tummarna!

Jag vet att det är många där ute som har ont i magen, huvudvärk, ångest, gråt i halsen eller mår överjävligt på något annat sätt på grund av det här provet. Till er skulle jag vilja skicka en hälsning;

Det går bra ändå! Ni kommer att lyckas ändå, er framtid och lycka avgörs inte under ett enda prov. Ni kommer att tusentals möjligheter kvar, oavsett hur det går på det där sketna provet imon. Ni är fantastiska, allihop.

Så nu i en tid när börsras och vulkanaska turas om med att förmörka nyhetssändningarna, diverse djurinfluensor fluerar runt jorden och det har tillsats 15årsgräns på energidryck, vad mer kan man göra än att lyssna på Magnus Ugglas Mitt Decennium? Så på pricken perfekt och den ultimata peppningen!



Det finns en bättre video här.

Stort lycka till imon!

söndag 9 maj 2010

Söndag=planeringsdag

Dagens att-göra-lista:

  • Baka
  • Duscha
  • Tvätta
  • Boka tågbiljett
  • Diska

Husligt värre. Hade vädret varit bättre hade jag velat vara utomhus hela dagen, kanske legat på en filt och lyssnat på P3, men nu är det inte så. Dumt.

lördag 8 maj 2010

Nytt projekt på G...

Jag och Lina har en ide på gång, jajamän. Det kommer nog att bli superduperbra, jajamän.Jag är superduperpepp, jajamän. :D

Helg!

Idag sov jag till halv tolv, helt galet länge! Nästan tolv timmars sömn, jobbade till halv ett igår och var hundvakt i typ en timme efter det. Jag och mamma pratade om det här med rekommenderade sömntimmar, man brukar ju säga att man ska sova i åtta timmar.

Den enda personen som jag känner som kan klara sig på åtta timmar är duracellkaninen Mattin.

Åtta timmar innebär att jag skulle kunna vara vaken till elva och sedan stiga upp sju och känna mig helt utvilad;hahahahahahahahaha. Det finns ju inte en chans! Att gå och lägga sig vid nio och stiga upp ivd sju, det är att bli utvilad. Det är tio timmar! Så hur kan man rekommendera folk att bara sova åtta? De blir ju helt slutkörda.

Jag röstar för att vi slopar det gamla 8+16 timmarssystemet och istället inför 10+14timmarssystem för folkets bästa. Finns det något parti som kan tänka sig att lägga fram ett sådant lagförslag? Jag tror att det skulle gå hand i hand med förslaget om sex timmars arbetsdag!

tisdag 4 maj 2010

Några våriga tips!



¤Dags att tvätta bilen/cykeln/moppen mm? Gör det på speciella tvättplatser där miljöfarliga ämnen tas om hand innan de kommer ut i naturen.


¤Vår brukar betyda picknick, glöm bara inte att plocka upp allt skräp efteråt.


¤Får du också panik över din vita hud? Skippa solarierna och de kemikaliefyllda "brun-utan-sol", ät ett halvt kilo morötter om dagen och var utomhus istället!


¤Sänk värmen på elementen och vädra bara en kort stund.


¤Har du en trädgård men ingen kompost? Skaffa en trädgårdskompost! Luktar inget och kräver miniskötsel.


¤Planera sommarens utflykter redan nu; åk på parkrunda i Skåne, tågluffa i Danmark, cykla runt Skånes kust...tänk lokalt!



¤Njut. Njut njut njut, våren är så kort och den är bara vår.

måndag 3 maj 2010

morgon på Hvilan

Det är mycket att göra den här veckan. Vi får se hur mycket som egentligen kommer att bli gjort, förhoppningsvis allt. Tack och lov är det inte fint väder så att man ska behöva ha dåligt samvete för att man är inne och pluggar hela dagarna.

Nu måste jag städa, Sophia frågade mig innan, "Majja, varrrförr errr dä såu stökigt härrr innä?!"
Hoppsan!

lördag 1 maj 2010

Gammal visdom

Igår kväll var det stort sjuttioårskalas med nittio gäster. Inte så märkvärdigt i sig (förutom födelsedagsbarnets ålder i kombo med gästantalet!) men jag skulle vilja lyfta fram det väldigt miljövänliga tänkandet som fanns med trots att det egentligen inte var tänkt så.

Sjuttioåringen hade själv komponerat menyn; älgstek med kokt potatis, brun sås och kokta morötter/blomkål. Älgen hade han själv med sig till festen och den är skjuten inte så långt härifrån. Vilt kött tillsammans med rotfrukter, heja heja!

Dessutom hörde jag under en av mina diskplockarrundor tre äldre herrar som satt och samspråkade. Plötsligt utbrister den ena av dem: "Ja di dä nere i Spanien, di ha då levt öve sina tellgångar allt fö länge. Di hålle då ente i längda, att di ente begreper att!"

Så går vi runt och tror att det är vår generation som ska rädda världen när våra mor och farföräldrar har föröskt göra det hela tiden.

Fantastic mr. Fox


Det här är nog den gulligaste och roligaste trailern jag sett på länge, varför visas inte den i Växjö? Måste försöka se den i Lund eller något, jag är helkär i Mr. Fox! Jag vet att man inte kan se hela bilden av någon konstig anledning, vill man det så finns traliern även här.

"Allt" som har hänt

Ja ni, det har inte blivit mycket bloggande att skryta om den här veckan. Däremot kan jag skryta om två kajakturer som har resulterat i hudlösa tummar, ett antal timmars flåsande i löparskorna, en sjukt rolig resa till Ikea i Svågetorp och nu senast ett riktigt sjuttioårskalas som inte slutade förrrän två på natten. Fyller man år så gör man!

Förhoppningsvis blir det mer bloggande i veckan som kommer, men jag kan inte lova något. Läxorna hopar sig som mörka moln...