torsdag 31 mars 2011

Sådags

Vårpyssel på Hvilan

Vet ni, det lät ju himla tråkigt det förra inlägget men så illa är det inte! Det blir vår iallafall, tänker jag. Och blir det inte vår av sig själv så får man väl hjälpa den och det är just vad jag ska göra i helgen för då ska jag så alla växter till Örtagården. Ja inte alla då, för flera av dem är perenner och återkommer år efter år men inte alla. En sådär 25 st är inte det och de måste sås och pysslas om.


Och jag känner på mig, att fast det är regnigt och ruskigt idag, så kommer jag och Ann-Christin att ligga och luka där i landen inom en mycket snar framtid.



Den här veckan hade man ju bara kunnat glömma. Molnigt och blåsigt har det varit och nu slår regnet utanför. Jag tror att ett par duvor har byggt på i trädet utanför mitt fönster, men de är inte där nu vilket är fullt förståeligt. Det regnar nämligen in hos dem (haha).

Vi har prov på rot, stam och blad idag och nu vet jag att alla som går något annat än trädgård slår sig för knäna och tjuter guuud vad löjligt! Det är ok, det är ganska löjligt. Och komplicerat på samma gång.

Dagens soundtrack blir Lisa Ekdahl och särskilt den här låten för att den är så fin.


tisdag 29 mars 2011

I helgen var vi i Malmö

Och var i en av världens finaste butiker.

Och vi fikade, oj oj oj.


Sen gick vi till museet.

(Mattins vän Mattias är liiite längre än Mattin. Lite.)

Och där tittade vi på roliga djur. Gillar man ormar, ödlor, grodor, fiskar och insekter precis som jag så måste man åka dit. 20 kr kostar det om man har studentleg. Jag hade varit där en gång i veckan om jag hade kunnat!

På söndagen fyllde Evelina år, detta firades.

onsdag 16 mars 2011

Mums

Den här bloggen gör en jämt hungrig, som nu. Nu måste jag gå och äta lite keso, men det är det värt.

tisdag 15 mars 2011

Tisdag

Vi njöt av sol sol sol och nynnade på det här. Tisdagar är fint. Vet ni, det händer rätt mycket fina grejer nu. Livet är fint fint fint.

Sol sol sol.

Praktik


Jag blir alltid så otroligt nervös när jag ska ringa och fråga om praktik. Så länge jag kan minnas har det varit så, jag skakar i benen och stammar när någon svarar. Att gå till företaget och fråga är det inte tal om, det klarar jag inte. Jag måste sitta själv, förberedd med papper och penna och kalender och hjälpfrågor. När jag var yngre tog det flera dagar innan jag vågade ringa. Jag kunde säga att "idag på rasten ska jag ringa!" men sen fegade jag ut och höll på så i flera dagar innan det blev riktigt bråttom. Ibland veckor!

Den här gången var jag ute i (tycker jag) god tid, väntade inte mer än en dag och stammade inte alls. Man kanske börjar vänja sig, jag vet inte. Bra gick det iallafall, för företaget sa ja. Dagens lättnad!

Det blir praktik på Plantagen hemma i Växjö, älskar gardencenters. Det kommer bli kanonkul!

Vi längtat längtar och längtar

söndag 13 mars 2011

Äntligen äntligen äntligen



Är vi klara med matte B och det känns så fantastiskt skönt att jag måste lägga ut det här. Bara för att, tja, känna att det är på riktigt. Det är helt fantastiskt.

Hvilan


(Landat i hem 2)

onsdag 9 mars 2011

Regn & Rusk utanför


Vädret ville sig inte alls idag, tydligen. Jag håller mig inne och jobbar med växtförteckningen i Örtagården. Det är många namn att kolla upp, herrejesus. Tur att man lär sig något på vägen!

Vi var tvungna att gå ut

Ja, det var ju så fruktansvärt fint väder ute. Inte som idag, då vaknade man till solsken och allt var hur mysigt som helst men sen när man klev ur duschen så har himlen samma färg som smutsiga kalkväggar. Inte alls fint och faktiskt ganska kallt. Jag som till och med tog på mig mina piratshorts...


Men igår var det åtminstone fint så det förslår, och vi tog på oss brillsen och gick. Till Erkikshjälpen gick vi, förtidiga var vi så vi fick stå och vänta med alla pensionärer i tre minuter. Säger som mamma (haha), förstår inte varför pensionärerna går på loppis och dyl, de har ju redan mer än de behöver!


Ett fynd gjorde jag iallafall, den här lilla hippiekastrullen (Det var inte så länge sen jag kom på att det antagligen var skillnad på kastruller och grytor, annars hade de inte hetat olika...) fick följa med hem. Så söt så söt. Blir glad bara jag ser den!


tisdag 8 mars 2011

Soooooool


Imorse var det så underbart vackert väder, hade varit perfekt för att springa en runda! Om jag bara hade haft mina löparskor här...men det har jag inte. Det kanske kan bli en runda med inlines i eftermiddag, om jag hinner. Mer träning, mer läxor och det där körkortet står på tur, brukar sällan funka att bara strunta i dem och hoppas att de försvinner.

Ut måste jag iallafall, det är så fint att det gör ont i ögonen. Fint fint fint!

Solskensmorgon

gif animators


Och vi lyssnar på det här. Nästan lite nostalgi.

måndag 7 mars 2011

Emmaus i Björkå

Igår var vi ute på en liten roadtrip (som jag redan hade annonserat om), tyvärr hanns bara hälften av resemålen med. Men vi var inte ledsna för det! Tyvärr var Emmaus i Björkå lite utav en besvikelse, mina förväntninar var för höga. Tyvärr.

Lite grejer hittade vi ändå, jag och mamma fyndade några skålar, uppläggningsfat, kaffekannor osv. Lillasystern köpte på sig ett femotiotal filmer...ungefär.

söndag 6 mars 2011

Vi åker hit och hit

Hej godingar, tänkte bjuda på ett helginlägg för en gångs skull. Idag blir det förhoppningsvis en tripp både hit och hit. Igår när jag städade hittade jag dessutom gamla julklappspengar så det kanske till och med följer med lite grejer hem...vi får se.

Ni får se det på bloggen sen i så fall!

fredag 4 mars 2011

Morötter


Jag är inte särskilt förtjust i morötter men nu har jag bestämt mig; morötter är nyttigt och lätta att odla och jag ska börja äta det. Så är det bara. Nästa vecka blir det morötter varje dag, ska man göra det ska man göra det ordentligt.

Men inte kokta...de är helt enkelt för äckliga.

onsdag 2 mars 2011

Fast egentligen vill jag inte...


Nej, nu har jag försökt smita undan dammsugningen i flera timmar. Redigerat bilder, bloggat och skrivit loggbok till projektet men nu räcker det. Imorgon är det städkontroll och dessutom en tjej som ska "skugga" mig och klassen, då kan jag ju inte ha det skitigt på rummet. Skärpning!

Världens bästaste vänner

Jag tröttnar aldrig på att samla på mig vänner, den samlingen kommer aldrig att bli komplett. Snälla, roliga, kloka, duktiga, fina vänner i massor vill jag ha. Jag o Mattin samlade ihop ett gäng på för pizzabak och biobesök nu på lovet.

Det bakades och lagades flitigt i köket. Så söta i sina förkläden!




Jag har världens bästaste vänner, helt klart.


"Tyvärr" insåg vi att vi inte skulle hinna äta efterätten hemma eftersom vi skulle på bio, så muffinsen fick sig en åktur i den spaceade S70n och åts upp halv tolv på en parkering utanför bion. Det gick lika bra, tur att bilen har ett skåp så att alla kunde sitta i samma bil. Galet och roligt och jag var hög på socker hela vägen hem.