onsdag 27 april 2011

snabbt som attan...

...gör jag ett litet miniinlägg. Jag praktiserar och jobbar och diskar här hemma och det tar tid det. Mycket mer än vad man tror, antar jag. Har massor med bilder, som ni kanske ska få se. Mycket fint, många vänner och solglimtar. Jajamän, jag har det bra.

Under tiden får ni nöja er med två låtar, den här våriga och den här somriga. De går varma här hemma.

Förresten, idag träffade jag en gammal lärare från högstadiet. Vi pratade en stund och hon sa att jag hade blivit så vacker. Känns bra, särskilt efter att jag har glott mig fördärvad på det förrförra inlägget.

Jag tycker nog också det faktiskt.

torsdag 14 april 2011

Packa packa packa...

Idag är det hemfärd, en rejäl sådan dessutom. För en hel månad, jösses. Det brukar förvisso gå fort, men när man står och packar känns det tvärtom. Herregud med saker det blir. Kände att det behövdes lite stjärnglans över det hela.

onsdag 13 april 2011

Om att bli äldre


21 december 2006

Det känns skönt att bli äldre.
Att ha samma skostorlek år efter år.
Att fylla år efter år.


31 januari, 1 februari och 11 februari 2007

Åren passar mig bra. Tiden börjar kanske komma ifatt mig nu, eller så har jag saktar ner. Eller både och. Jag är inte fjorton längre och det är skönt, för jag var nog aldrig fjorton mer än på riktigt. Inte riktigt, inte riktigt bra var jag aldrig.


3 mars, 17 mars och 23 mars 2007

Så som tur är så har jag också, håll i er, blivit äldre. Som så många andra. Som hon som läser till målare, som de som skaffat lägenhet och riktiga jobb, som hon som ska bli mamma. För andra gången. Som dem har jag blivit äldre.


9 april, 24 april och 8 maj 2007

Har vi blivit äldre.

5 juni, 30 augusti och 1 september 2007

Äntligen passar tankarna tiden och åldern och sakta, sakta, blir det rätt. Jag trivs bättre här än där. Jag kommer trivas bättre sen än nu, inte för att något egentligen är dåligt nu utan snarare för att jag redan är där.


8 november och 18 december 2007, 14 januari 2008

Så nu har åren gått och framtiden är här och jag pustar ut. För det var med en viss ångest jag tänkte, att de åren kommer passa mig bättre. Risken fanns, att det inte skulle bli så. Tänk om jag kunde gå tillbaka och säga, kära du, det blir precis sådär bra. Som för så många andra. Som för han som slutade ta det han tog, som för hon som flyttade till Paris, som för de som till slut blev ihop. Det blev precis sådär bra för mig.


17 januari och 18 februari 2008

Precis så bra för oss.


11 maj, 13 maj, 29 augusti 2008

Det skaver fortfarande lite. Tiden passar inte riktigt, men det funkar. Jag vet att tiden kommer ifatt något år, jag tror det. Jag tror det för alla de som precis som jag aldrig var särskilt bra på att vara fjorton år. Inte femton heller. Eller sexton eller sjutton. Kanske lite bättre som arton, men fortfarande inte jättebra. Det skaver fortfarande.



18 september, 23 september, 8 oktober 2008

Så det är skönt att bi äldre.
Att ha samma skostorlek varje år.
Att fylla år efter år.

(Hoppas att inte Jesper, Erik, Ellen, Robert, Jonna eller Mikaela har något emot att få vara med litegrann. Alla bilder går att klicka upp för att få större, så att man verkligen ser hur smal Mattin var och vilka konstiga färger jag hade i håret. Håhåjaja.)

tisdag 12 april 2011

Mary mary mary


i brist på bildmaterial från min sida så bjussar jag på en länk till underbara Mary Robinsons underbara foton. Fantastiskt fina.

torsdag 7 april 2011

En helt vanlig torsdag


Dagens födelsedagsbarn!

Väns gulliga planering

och sånt som vi lär oss o skolan

Dance dance dance

Idag lyssnar vi på Lykke Lis Dance Dance Dance,
så blir att lite roligare kanske.

make avatar make a gif

idag regnar det och är grått

Fåglarna syns inte till, inte solen heller. Den verkar ha tagit semester, kanske har den åkt till Afrika. Där är Agnes i alla fall, så för hennes skull kan man väl hoppas att solen är där.

Fast helst hade jag sett att den var här hos oss.

På tal om fåglarna, när jag vaknade i morse så var jag övertygad om att det satt en precis utanför fönstret. Alltså, på det här fönsterbrädet eller var det heter. För den sjöng så otroligt högt att den kan helt enkelt inte ha suttit längre bort. Jag är fortfarande övertygad om att den satt precis utanför fönstret.


Fast jag inte riktigt vill, så kommer den här dagen snart att börja. Regnig och grå, men förhoppningsvis dyker i alla fall fåglarna upp igen. Jag håller span på boet.

tisdag 5 april 2011

Tisdag med Np09


Vi planterade om jordgubbar. Åtminstone jag och Jimmie, men när resten av klassen var klar med sin sådd så kom de och "hjälpte" oss.



Och igår målade vi och mina byxor blev himla fina.
animated gif maker

måndag 4 april 2011

Lopp lopp loppis


I helgen loppisfyndade jag en finfin liten bok om hur träd och buskar ser ut på vintern. Fickformat, extremt tydlig och 10 spänn kostade den (2 spänn egentligen men jag tyckte det var skämmigt billigt).

Den ska användas flitigt!


Joseph and the amazing technicolour dreamcoat


Åh, så duktiga alla var. Tyvärr finns inte deras låtar på Spotify, så jag knarkar den här så länge. Den här och den här går också bra. Särskilt om man är långt-borta-bo och inte kan se musikalen. Är man hemmahörande i Växjö med omnejd så ska man skämmas om man inte går och ser det här underverket. Själv planerar jag att se den en andra gång på söndag. Tjihi tjoho!

Dagens soundtrack

lördag 2 april 2011

Dimmigt


Idag är det dimmigt. Dimmigt dimmigt dimmigt. Vart man än tittar är det dimma ute.

Och jag står och tittar och testar mitt nya minneskort (eftersom det andra la av totalt i veckan) som tydligen ska vara alldeles fantastiskt snabbt. Inte vet jag, men kort blir det iallafall. På mina knasiga fötter.


Och i kylskåpet ligget fröerna och vilar till sig, det har de gjort ända sen i höstas. Då köpte vi fröer för flera hundra på rean och sen hamnade de här. Fröer går nämligen alldeles utmärkt att förvara i ett år och ibland mer, bara man gör det på ett naturligt sätt för fröerna. Och för både fröerna och för oss har det varit vinter och då ska de förstås förvaras så också.

Och som soundtrack idag blir det denna vackra låt. Den passar på något sätt fint till vädret.