måndag 8 februari 2010

Till alla dem som inte vågar, som inte kan och som tror att de inte har tid.

Hur du vet att du har drabbats av något som du brinner för:
Du kommer på en massa ideer samtidigt. Du hade inte bestämt dig för det i förväg, plötsligt bara kom det. Du har egentligen inte tid men känner att du inte har något val. Du vill berätta det för alla eller göra det som en stor överraskning. Du är helt säker på att det går. Du kan tänka dig att ge allt för att lyckas. Du är livrädd för att du ska glömma bort det. Du känner att det kommer ge dig en massa i utbyte. Du pratar väldigt fort. Du känner dig väldigt levande och energisk. Du tycker att det är helt underbart.

Varför:
Detta är några symptom som drabbar de som kommer på ideer, lösningar, projekt, uppfinningar och snilleblixtar. Men det är inte ideen, lösningen, projekten, uppfinningen eller snilleblixten själv som får personen att fortsätta eller upprepa sitt beteende, det är helt enkelt symptomen. Du tycker att det är helt underbart!

Hur:
Jag har träffat många människor som inte vågar, som tror att de inte kan eller att de inte har tid. Många människor i min ålder som ger upp, som inte alls pratar fort eller ger allt för att lyckas. De ger kanske ingenting. Till alla dem vill jag säga som det är: du kan och du har tid. Du har ett helt liv framför dig, ett helt liv bakom dig (ditt liv) så ta tillvara på dem och gör vad du nu har tänkt göra. Vill du skriva en pjäs, lära dig måla graffiti, designa kläder, vinna SM i simhopp, få Nobelpris, flytta hemifrån, skaffa hund, sluta röka, bli statsminister...gör det. Viljan kan ta dig hela vägen (inbilla dig inget annat). Av den enkla anledningen att...du tycker att det är helt underbart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar