lördag 24 juli 2010

Muf ger svar på tal

I onsdags skickade jag mejl till alla ungdomsförbund (eller moderpartier om de inte har ungdomsförbund) och frågade dem hur de har tänkt locka till sig unga och förstagångsväljare i höst. Jag har själv en uppfattning om att de är ganska ointresserade av valet. Frågan, eller frågorna snarare, löd:
Hur går ni till väga för att locka till er de här människorna, de som inte vet någonting? Hur når man dem på bästa sätt och får dem att faktiskt våga bli intresserade? Hur får ni dem att rösta på ert moderparti i höst?

Muf svarar:
Min egen erfarenhet av att vara ute på skolor och diskutera politik med skolungdomar är att de är bättre insatta än vad man tror. Inte minst har nätet gjort att folk kan delta i debatten på sina egna villkor och ta del av argument i olika nischade frågor som intresserar.

Sen finns det alltid en klick som är genuint ointresserade av politik. Dessa är svåra att fånga, men vi försöker alltid koppla de politiska frågorna till vardagen. Valfrihet är exempelvis ett luddigt värde som inte rör upp några känslor, men rätten att få välja sin egen skola kan i princip alla unga relatera till.

Och dessutom - ju närmare valet vi kommer, desto större blir intresset för var de politiska partierna står.

Har du fler frågor får du gärna höra av dig igen!

Vänliga hälsningargAlexander Malmgren
Brevsvarsteamet MUF

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar