torsdag 3 september 2009

Fem höstiga miljösmarta tips!

1. Ta in färggranna löv och bär, torka dem och använd som dekorationer. Jättefint på köksbordet eller i en glasburk!

2. Passa på och vädra nu när luften känns friskare och lättare att andas. Rista alla mattor, täcken, kuddar, filtar...häng ut finskjortorna och plagg av ull som inte mår så bra av att tvättas.

3. Behöver barnen nya regnkläder/stövlar? Bojkotta Stadiums supergrejer och skynda fynda på second hand istället. Tänk på att kolla så att det inte är hål i fickorna och slitningar på knän och armbågar.

4. Om det känns jobbigt att stiga upp och duscha på morgonen, tänd doftljus istället för lampan. Kroppen behöver ett långsamt uppvaknande nu när solen dröjer sig kvar bakom horisonten.


5.Känner du dig höstdeppig?
Det kan bero på olika saker, dels rent psykiskt, men även på grund utav att kroppens vitaminförråd minskar. Men! Hösten är en storhetstid för all svensk frukt, och äpple/päron/plommonträden ser ut som julgranar. Ett hett tips är att åka ut till en gårdsbutik eller gå på Bondens marknad, då hittar du definitivt ekologisk och närproducerad frukt, som är mycket nyttigare än den besprutade lastbilskörda glansprodukten i affärerna.
Hösten är vacker!

1 kommentar: