lördag 13 november 2010

Herorats!!!


Bild lånad härifrån!

Jag har verkligen alltid varit rädd för råttor, men Dn:s artikel om råttor som letar upp minor fick mig att mjukna rejält. De dresseras till att nosa sig till sprängämnet i minorna och tack vare att de är så små sprängs de inte i tusen bitar. I belöning får de bitar av banan eller jordnötter. Vilka smarta djur, och så söta dessutom! Förutom att nosa upp minor så finns det de som dresseras till att känna igen lukten av tuberkulos när folk hostar (fattar jag det som). Förstår inte hur någon kan påstå att människan skulle vara smartare än djuren, go go go djuren!

Här är organisationens hemsida, här kan man se fler bilder och även videos! Det finns även en kampanj som informerar och samlar in pengar till organisationen, den har det otroligt passande namnet Herorat!

1 kommentar:

  1. Tack för länken till hemsidan - nu slapp jag leta själv ;-)
    Råttor är underbara husdjur. Intelligenta och keliga. De lär sig vad de heter och man kan lätt träna dem att göra en massa konster.
    Nackdelen med dem är att de inte blir så gamla. Därför skaffade vi katt när våra små gosingar dog. Med lite tur lever den i 20 år.
    Anna

    SvaraRadera