måndag 2 februari 2015

På bar kvist

Idag har det snöat oavbrutet utanför köksfönstret, som utgjort utsikt under dagens arbete. Gulsparvarna har endast enstaka gånger vågat sig ner till fågelbordet för att sno åt sig några frön och innan de lämnat igen har de burrat upp hela fjäderdräkten för att bli av med onödig tyngd i form av av snö. Det är en ganska rolig syn att se dessa slanka figurer burra upp sig till ett fluffigt klot!



Dagen har flutit på bra, mycket på listan har kunnat bockas av. Såhär års råder stiltje på gästfronten, men å andra sidan hinner man med mycket som blivit liggande under mer intensiva perioder. Dessutom är det mycket som ska planeras inför den kommande säsongen och det känns fantastiskt att sitta och fundera på betessläpp och sommarcafé medan snön sakta singlar ner från himlen.

Vinbärskvistarna som jag berättade om i det här inlägget har fått ordentlig vårkänning och blir bara grönare och grönare för varje dag! Inga rötter är synliga än men å andra sidan har de nog inget behov utav det ännu eftersom de nyutsprungna bladen är så pass små. Glädjande nog så är det de äldre grenarna som kommit igång först!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar