tisdag 9 februari 2016

Wraps

Jag var lite tveksam till semmelwraps, tyckte att nja, det var lite för modernt. Sedan testade vi dem på ett café i Karlskrona och oj så gott det var! Faktiskt! Så både förra året och i år har jag bakat egna. Det är inte så krångligt;

  1. Man tar ett vanligt recept på kardemummabullar (jag använder det som finns i sju sorters kakor), men jäser bara degen en gång. Sätt igång ugnen under jäsningen, den ska vara på 225 grader.
  2. Därefter delar man upp degen i små bollar, som man kavlar ut riktigt, riktigt tunt till en stor cirkel. Bara några millimeter tjocka helst! Sedan lyfter man över dem på en plåt, oftast får det bara plats två på varje omgång.
  3. Nagga dem med en gaffel, för annars reser sig degen i ugnen och det blir pitabröd med kardemummasmak istället.
  4. Grädda dem i ungefär 3 minuter  - håll koll! De får absolut inte ta färg, bara pyttelite i så fall. De ska vara gräddade men inte ha någon färg, det kan vara lite klurigt.
  5. Om de känns klara så ska de ut i ugnen och svalna mellan två bakdukar, annars torkar de.
  6. Sen är det bara att bre på valfri fyllning och ett tjockt lager grädde, det är dessutom ganska gott att strö på lite flagad mandel. Rulla ihop och ät!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar