måndag 6 juli 2009

Ministyrketräningspass

Det händer inte alltför mycket här, dessvärre inte ens på motionsformen. Därför tog jag intiativet till att komponera en liten ministyrketräning.



Ministyrketräningspass
Tidsåtgång: Tiden det tar att steka en enorm mängd
pannkakor inför kvällens allsång i parken.
Musik: Den senaste kvalmusiken från P3. Mycket dunka-dunka.

Övning ett:
Tåsträck
Ställ dig med fötterna rakt framåt, låtsas att du har en "tredje fot" emellan dem. Känn takten i musiken. Häv dig upp på tå i två steg. Först halvvägs, sen hela vägen. Gör likadant på nervägen. Alltså. Nere-halvvägs-topp-halvvägs och börja om igen. Gör detta trettio gånger, inte alltför snabbt. Fuska inte genom att ta hjälp genom att hålla i diskbänken eller ta en fot i taget. Båda samtidigt.


Övning två:
Bänkhävningar
Stå kvar i samma ställning, men luta dig fram och ta tag i kanten på diskbänken. Vandra bakåt med fötterna tills du har en rak "bakkropp", dvs skuldrorna, ryggen och rumpan ska vara på samma linje snett från golvet upp mot taket. Gör sedan helt vanliga armhävningar. De är dock lättare, så gör några fler än i vanliga fall. Minst tio.



Övning tre:
Grytlyft
Stå med fötterna lite brett isär. Ta din tyngsta gryta (helst en bred järn/lergryta). Ta tag i grytöronen och håll grytan framför dig med sträckta armar. Böj dina knän, fortfarande med grytan framför dig och rak rygg(Ops, stå inte framför ett fönster, för då kanske män i vita rockar knackar på din dörr snart)stå med böjda knän i tre sekunder, räta sedan på benen igen. Gör detta 20 ggr.

Så, alla vardagslatmaskar, ut i köket och träna! ;D

1 kommentar:

  1. Ha, ha, jag får testa nästa gång jag står i köket ;)

    SvaraRadera