fredag 1 januari 2016

Årets första dag

Efter sovmorgon och långfrukost framför tvn så blev det en liten runda ute i markerna. Det var så otroligt vackert med stora, mjuka flingor som föll helt tyst. Det snöade mer eller mindre hela dagen, och nu på kvällen hade det hunnit bli flera centimeter snö. Eftersom temperaturen höll sig precis under nollstrecket så blev det en härlig kramsnö som knarrade ordentligt när man gick. Magiskt. 


Vi är fortfarande i en "lärakännafas" när det gäller skogen som tillhör gården. Den är välskött, men det är såklart en del underhåll som ska göras och fortfarande lite stormfällen som behöver ordnas. Imorgon blir det en heldag i skogen, då ska vi ta reda på lite småträd som ska bli ved. 


Här är lite bilder från själva gårdscentrat! Framsidan av vårt hus sett från landsvägen - om man står så som jag har gjort när kortet är taget så har man norr i ryggen. Ladugården som ligger bakom huset, väderstrecksmässigt alltså på södra delen av tomten. Och så vårt lilla brygghus som vi har planer på att bygga om till bastu, och slutligen grannens gård Liden som ligger i nordväst. Visst hade det varit fint med en liten inglasad veranda på framsidan av huset? Med gula spröjs istället för mörkbruna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar