¤
Idag har jag gjort grönkålspiroger, blev sådärgott. Men då skulle man koka grönkålen innan, och då har detta tips nått mitt öra...
Det är inte bara människor som blir lite dåsiga och bleka utan solen, även krukväxterna börjar bli glåmiga. Om ni kokar grönsaker (potatis, broccoli, spenat...vilken som helst, gärna ekologisk) så spara vattnet och vattna blommorna med det!
Låter det helknäppt?
Det är jättesmart!
Tyvärr så försvinner många vitaminer och mineraler när man kokar grönsaker (därför ska man så ofta som möjligt äta potatis med skal, då "stannar" mer av det nyttiga) rakt ut i kokvattnet. Om man då låter det svalna och sedan häller i blomjorden så får krukväxterna en liten energikick!
Snacka om dubbelåtervinning!
Nu ska jag och Mattin sova, imon blir det fortsättning på groddandet (la mungbönorna i blöt inat).
Ha det för jävla bra.
¤
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar