torsdag 8 januari 2009

Lampvansinne

¤
Hi out there.
Idag på biologin fick vi i uppgift att räkna alla lampor(som används mer än en timme i veckan), batteriladdare och standbyapparater hemma.
Jag räknar med att vi bor fem i det här huset, eftersom min pojkvän bor här 9/10 helger och för att vi oftast har inneboende (och då två åt gången, så det jämnar ut sig). Egentligen är vi fyra i familjen.
Resultatet är att i vårt hus finns:

¤15 st vanliga lampor och 59 (!) dimlampor
¤10 st batteriladdare
¤31 standbyapparater

De där 59 dimlamporna känns ju inget vidare...men det är lågvoltslampor, de är på 12 volt så i princip "lågenergilampor". Puh!
De 10 laddarna går till telefoner, kamerabatterier (hehe guess whos?) och laddare till headset. Men eftersom vi är så många i familjen som har Sony Ericson skulle vi faktiskt kunna samsas om en. Likaså heasetladdningen.

Men 31 standbyapparater!
OMG!

Det blir 6, 2 standbyapparater/person.
Stereo, datorer, tvapparater, dvd, mikro, handdukstork och golvvärmejusterare...
Jag skäms, men tack och lov kommer bara en från mitt rum, min stereo. Det är lite onödigt att asa in ett stort grenuttag bara för en pryl. Däremot hade det varit smart att stänga av både datorn (den stationära då) och tv:n på grenuttagsknappen iallafall ibland.
Måste bli bättre!

Ska köpa en lågenergilampa till den enda lampa på mitt rum som har "vanlig", min hjärtanlampa som jag har över sängen (porn, haha). De andra två är 1, en dimlampa och 2, skrivbordslampan.

Jag utmanar er!
Har ni färre standbyapparater per person än jag?
Den som vinner får vara med på blogglistan här till vänster...mycket åtråvärt.
Fuska nu inte! :)
¤

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar