fredag 30 januari 2009

Marabou vs. Eguale

¤
Saskia sa:
hur långt har den chokladen skickats ifall man gämför med en 'vanlig' marabou?

Jadu Saskia.
Muy bra fråga.
Om man går in på Sackeus sida och läser om just mjölkchokladen (alltså den på bilden) så kommer den från Bolivia, Dominikanska Republiken eller Filippinerna. Så ja, den åker rätt långt. Men jag tycker att det i det här fallet är viktigt att pointera att dessa arbetare jobbar åt ett stort Fairtradeföretag, vilket innebär att de har humana arbetsförhållanden. Inget barnarbete, premier och en garanterat högre förtjänst en utgifterna. De arbetarna slipper ta jobb på svarta, farliga kokainplantage, som är vanligt i Bolivia (och övriga Latinamerika).

Den mesta kakaon kommer ifrån Latinamerika, om inte all. Bara för att inte Maraboun är FairTrademärkt betyder inte det att arbetarna har det överjävligt, men i sådana fall borde det heller inte vara något problem för dem att märka chokladen.
Det går inte att läsa var en vanlig Marabou produceras, så...vi mejlar!


Hej!
Jag undrar var Maraboun produceras, och varifrån kakaon/sockret (i chokladen) kommer? Det står bara att Marabou Premium produceras i Belgien, men inget om de andra chokladsorterna.
MVH Majja Almqvist
Så vi får se :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar