måndag 26 januari 2009

Ekomüsli

¤
Hej kära bloggläsare. Känner mig lite mesig, har haft ont i huvudet hela eftermiddagen. Jag har aldrig det annars, skitkonstigt. Det kan bero på att de har tvättat skåpen i skolan idag, det medlet var inte miljövänligt...hela skolan stank.

Igår var jag och mami på ICA Kvantum, världens finaste affär! I love Kvantum. Bla så köpte vi Fairtrade-curry, te (fruktte och örtte, dock ej ekologiskt...), ekofrukt (bananer som är regnskogsmärkta räknas väl?) och bäst av allt! Egenkomponerad ekologisk müsli! Man får själv gå runt och välja, ungefär som lösgodis. Rena himmelriket, jag gjorde en morgonmüsli med bla. torkade bananer, fyrkorn, torkad ananas, puffad qinoa, frukt&nötmix, solrosfrön och linfrön. Mums!
Dessutom kan man plocka åt sig ris och bönor på samma sätt, helt helt underbart.

Vi köper ju inte alltid det bästa, dvs eko/reko/fairt, men det bli bättre. Ibland är det dessutom helt ologiskt, skillnaden mellan "vanlig" saffran och ekosaffran är (håll i er...) 6 kr vs 42 (!!!) kr. Då är det inte roligt att köpa eko ändå.
Men det känns som om varje "braköp" är ett stort steg på vägen, särskilt varor som man vet ska räcka länge såsom kryddor. Dessvärre tar det lång tid innan de tar slut, så de man redan har går ju inte att slänga ut hipp som happ. Typiskt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar